روش های نمونه گیری
در حالت کلی، روشهای نمونه گیری Sampling Methods به دو دسته نمونه گیری غیر احتمالی و احتمالی تقسیم بندی می شوند.
روش های نمونه گیری غیر احتمالی
در روش های نمونه گیری غیر احتمالی، تمامی افراد از شانس برابر برای انتخاب شدن برخوردار نیستند. این روشها عبارتند:
نمونه گیری آسان یا در دسترس Convenience Sampling : نمونه گیری از تمامی بيماران بستري در يك بخش و يا نمونه گیری از تمامی بيماران مراجعه كننده به كلينيك در یک روزي مشخص و یا نمونه گیری از مشتریان بازدیدکننده از شرکت در یک روز مشخص.
نمونه گیری سهمیه ای Quota Sampling: در اين روش ابتدا تعداد نمونهها مشخص شده و سپس به همراه خطوط راهنمایی برای مصاحبه و پرسشگرى تحويل پرسشگر مىگردد تا پرسشگر به ميدان مطالعه رفته و خودش افراد نمونه را با توجه به تعدادى که به وى داده شده انتخاب کند و از طريق مصاحبه با آنها اطلاعات لازم را جمع آوری نمايد. اين روش هرچند مورد حمايت عدهاى قرار گرفته، چون در آن اصل شانس برابر براى کليه افراد جامعه رعايت نمىشود، ارزش علمى مطلوب ندارد و نمىتوان به تعميم نتايج آن اعتماد کرد. البته بسيارى از پژوهشگران مسائل اجتماعى و تجارى و نيز افراد و مؤسساتى که درباره عقايد و گرايشهاى انسانها مطالعه مىکنند، از اين روش استفاده مىنمايند. مؤسسه گالوپ در انتخابات سال ۱۹۴۸ از اين روش استفاده کرد و پيشبينى آن درست از آب درنيامد و در انتخابات به جاى ديوئي، ترومن پيروز شد. (وايزبرگ، هربرت ف. و بروس د. براون؛ درآمدى بر تحقيق پيمايشى و تحليل دادهها؛ ترجمه جمال عابدي؛ ص ۲۴)
نمونه گيري داوطلبي: داوطلبان روش جدید برای درمان سرطان
نمونه گيري مستمر: بررسي يك بيماري نادر
روشهاي نمونه گيري احتمالاتي: در این روش همه افراد شانس انتخاب شدن دارند. این روش ها عبارتند از:
انجام تحلیل پروژه های آماری با نرم افزارهای لیزرل SPSS، Lisrel، ایویوز Eviews، اسمارت پی ال اس SmartPLS، ایموس Amos، Minitab با بالاترین کیفیت توسط گروه علمی امین آرتیکل پذیرفته می شود.
فروم پرسش و پاسخ تحلیل آماری: وارد شوید